8 Temmuz 2012

ÇİĞDEM'İN YAZ MAKARNASI

Evet makarna tarifi olacak bu yazıda ama olayımız makarnayla başlamıyor, bunun bir de menemeni var :) Uzun zamandır hasret kaldığım pazar sabahı tembelliğimdeyken (tembellik dediğime bakmayın sabah 8:30 da uyandım. Yine!) Çiğdem aradı; -N'apıyosun? -Hiçç n'apıyım yataktayım hala kitap okuyorum, sen?? -Ben de yeni uyandım 15-20 dk. oldu... -Günaydın o zaman... -Gelsene kahvaltıya? -iyi olurdu, seni de özledim aslında ama çok miskinim, evde kalmak istiyorum. -Gelsen sana menemen yapardım beraber kahvaltı ederdik ne güzel :) -Tamam o zaman geliyorum... Canım da nasıl menemen çekiyor anlatamam, gece hayaliyle uyudum denebilir. Kalktım gittim tabii. Eve vardım bir de ne göreyim! Apartmanı sarmış domates kokusuyla beraber bir kahvaltı masası bekliyordu ki beni gözlere şenlik. Kardeş sohpeti de cabası.


Makinem yanımda olmadığı için fotoğraflar telefonla çekildi. Kusura bakmayın lütfen, bu seferlik böyle.
Gelelim makarnaya, Çiğdem'in hamaratlığı tuttu bugün. Hani yapmaz yapmaz ama yaptımı da döktürür tipler vardır ya onlardan benim kardeşim de. Birlikte olduğumuz zaman ortalığı toplama işi onun yemek yapma işi benimdir, konuşmaya bile gerek yok. Sadece yemek söz konusuysa yemeği yapmak yine benim, masayı toplamak onundur. Bugün işler tersine döndü, yani yarı yarıya. Menemen de Çiğdem'in elinden çıktı, makarna da sofra da :)

Makarnamız çok pratik ve hafif, Çiğdem'in yaz makarnası...
Yaklaşık 15 tane cherry domatesi sıcak suda biraz bekletip kabuklarını soyun ve bi kenara ayırın.


Makarnayı tuz ilave etmiş olduğunuz kaynayan suda istediğiniz diriliğe gelene kadar yaklaşık 8 dakika haşlıyorsunuz. süre sonunda bi tadına bakın istediğiniz dirilikteyse alın ateşten tencereyi, makarnanızı süzün ve ılık servis edilecek bir tarif olduğu ve siz diğer malzemeleri işlemden geçirirken hamur olmaması için soğuk suda yaklaşık 30 saniye bekletip tekrar süzün ve süzgeçle bir kenara kaldırın.

Bir parça tavuk göğsünü bütün halde zeytin yağı ile birlikte tavada kızartın. Tavuğu tavadan aldıktan sonra dilimlediğiniz soğanları aynı tavaya atın ve dirilikleri yitirmeyerek kızaracak şekilde orta ateşte birkaç dakika pişirin.


Diğer bir tencerede de domates, kımızı ve yeşil tatlı biberleri zeytinyağında soteleyip ocağı kapatın. Ardından diğer tenceredeki soğanları, süzgeçte bekleyen makarnayı, dilimlediğiniz tavuğu ve roka yapraklarını ilave edip biraz da tuz ekleyerek iyice karıştırın. İsteğinize göre üzerinde rendelenmiş eski kaşar ya da mayonez, ince kıyılmış dereotu ve benzeri yeşilliklerle hazırlayacağınız sos ile servis edebilirsiniz. Çiğdem'in arası hiç iyi olmadığı için biz kullanamadık ama tavuğu kızartırken zeytinyağına birkaç diş sarımsak atıp yavan bir tada sahip olan tavuk göğsünü lezzetlendirebilirsiniz.


MALZEMELER (iki kişilik)
  • Yarım paket Barilla istiridye makarna
  • 1 parça kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 kırmızı tatlı biber
  • 1 yeşil tatlı biber
  • 15 cherry domates
  • 1/3 demet roka
  • 1 orta boy soğan
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • tuz

Hiç yorum yok: